top of page

Kinyílik a lézerkés Nagy Ervin zsebében | Partizán Hírlevél

Nagy Ervin színész maratoni életút-interjút adott a Partizánnak. Gulyás Mártonnak rögtön az elején elmesélte gyerekkori ősélményét a megalázottsággal kapcsolatban, majd hosszan beszélt édesapjához, illetve édesanyjához fűződő viszonyáról. Előbbivel politikai véleménykülönbségeik miatt a mai napig gyakran összeütközésekbe kerülnek, ennek kapcsán feleleveníti az esetet, amikor Orbán Viktor, az első Fidesz kormányzás idején meghívta az akkor fociedző apját egy sörre a Kisapostag–Felcsút meccs szünetében. Mint játékos és miniszterelnök. És hogy mi lett szerinte az emberközeli politikusból azóta? 

Ez is kiderül, sőt, a podcast felületünkön hallgatható vágatlan verzióban saját nagyapja nyilas párttagságáról is beszél, illetve Bayer Zsolt szintén nyilas nagyapját övező médiadiskurzusról is.

Hosszan beszélget az adásban a Katona József Színházban eltöltött évekről, Máté Gáborhoz fűződő viszonyáról, konfliktusáról Zsámbéki Gáborral, a színházi világ elitizmusáról, elnyomói attitűdökről, a bántalmazási ügyekről és a metoo-ról, Sinkó László kritizált oktatói módszereiről, az ő sportolói hozzáállásáról, valamint Eszenyi Enikő botrányáról is.

Kiderül a beszélgetésből, hogy mennyi pénzre mondhatott nemet (és legfőképp: miért), amikor nem vállalta Andy Vajna felkérését és a Szabadság, szerelem főszerepét, valamint első filmszerepe is előkerül, amelyben egy prostituáltat játszott Mundruczó Kornél rendezésében, hogy rögtön utána Kossuth Lajos szerepét kapja Bereményi Gézától a Hídemberben. Mindezt az első Fidesz kormányzás alatt.

Nagy Ervin mélyen megrendül és elérzékenyül, amikor Eperjes Károllyal való kapcsolatáról beszél. Szörnyűnek és elfogadhatatlannak tartja, ahogy a politika ketté vágja a színész szakmát és a magyar társadalmat. Állítása szerint nem tudja megérteni, hogyan kerülhettek mára ennyire távol volt színészmentoraival és -barátaival.

A közéleti élményeivel kapcsolatban Rákay Philippel való kommentháborújára is rákérdez Gulyás Marci, valamint politikai szerepvállalásáról, ennek kapcsán beszél Nagy Ervin arról a haragról is, amit a mai napig ki tud belőle váltani az igazságtalanság, és az, ha valaki a nálánál rosszabb helyzetben lévőket felülről leszólja és megalázza. De nem maradnak kitárgyalatlanul a tanártüntetések, illetve a Sztárbox című műsorban való részvétele sem.

Úgyhogy ha kedvet kaptál a műsorhoz, mindenképp nézd meg a kétórásra szerkesztett adást, de ha még ennél is jobban elmélyülnél benne, érdemes meghallgatnod a podcastverziót is, amelyben hat és fél órában nyílik meg Nagy Ervin.


685 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Magyar Péter és a médiapolitizálás csapdája

Valószínűleg nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy Magyar Péter berobbanásához hasonlót még nem láttunk a magyar politikai nyilvánosság történetében. Hasonló természetű érdeklődést persze korábban is tapa

Jakab Péter öt meglepő állítása | Partizán Hírlevél

Életút-interjúra jött a Partizánba Jakab Péter. A Nép Pártján elnöke még jobbikos politikusként többször visszautasította a meghívásunkat, az előválasztás előtt sem jött el vitázni, most tehát bőven v

bottom of page